Виж само едно мнение
  #4  
Стар 02-10-2023
Аватара на marto
marto marto е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Mar 2008
Местоположение: Варна
Мнения: 427
Благодари: 50
Получил благодарност:
171 пъти в 123 поста
Сваляния: 47
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от ДимитърЦЦ Вижте мненията
Здравей,
Ето част от отговорите на твоите забележки.

Ситуацията е същата със езици чиито преводи са значително по-дълги от английските. За съжаление не може менюто да се направи динамично според най дългият текст защото OpenPLi не поддържа закръгления освен на база на картинки. Следователно прозорците са направени от фиксирани картинки чиито размери не могат да се сменят динамично без да се деформират. Ако ги направя по широки пък ще изглежда грозно при кратки текстове. Ако имаш предложения как да се подходи моля сподели.


Тук проблема е по-сложен. Тъй-като аз не ползвам LCD4linux плъгина екраните за дисплея са направени в самия скин. Засега OpenPLi няма възможност тези дефиниции да са динамични според разделителната способност на дисплея. Моите са направени за DUO4KSE, а дисплея на Ultimo4K е по-голям и затова нещата не са подравнени както трябва. За да стане това добре е необходимо да се подходи по различен начин и най-вероятно да се екстендва enigma2.

Ако имаш други предложения или забележиш други проблеми пиши и ще видя какво може да се направи.
Проверих 6-7 превода на различни езици, и на всички има изрязване на част от подменютата. Евентуално във финалната версия да има 2 размера картинки, и при инсталацията ако може да проверява дали избрания език е английски или различен от него. Съответно да прилага стандартната за английски тясна картинка за менюто, или ако е различен да поставя по-широка картинка... Ако това може да се направи би решило 99% от проблемите с преводите.

Аз също не ползвам LCD4linux, но знам, че частично се ползва за стандартните скинове на PLi. Лично за мен би било добре когато си гледам ТВ, информацията да си остава както на предпоследната снимка от предния ми пост. С твоя скин е така и добре само когато съм в списъка с канали. Натисна ли ОК за да избера канала и резултата е последната снимка...
__________________
VU+Ultimo 4K; ET9000; IPbox9000HD ; dm500s; Triax TD110; Invacom SNH-0.3dB; Samsung Q950TS 8K
Отговори с цитат