Виж само едно мнение
  #70  
Стар 05-07-2023
Аватара на slimi
slimi slimi не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Feb 2010
Мнения: 348
Благодари: 49
Получил благодарност:
309 пъти в 126 поста
Сваляния: 16
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Българин Вижте мненията
По твоята логика по-добре да взема нещо от кварталния малък магазин за 30лв. Вместо да го взема от голяма верига на промоция за 15лв: s101 бъди жив и здрав пазарувай от малкия магазин аз ще пазарувам от големите вериги
Ще ти го обясня по друг начин - човекът ти казва, че е по-добре да си купиш органична храна от местен производител на по-висока цена, който я произвежда по правилата за производство на хранителни продукти, отколкото индустриална помия, която само визуално и на вкус прилича на храна. Да, и двете можеш да ги ядеш и ще те заситят, но страничните ефекти мисля, че са ти ясни.
Иначе, разбира се - предоставена ти е възможността да ядеш и най-евтината помия - свободен пазар е.

Иначе, ако спра с хранителните аналогии - ако всички решат да ползват мобилен интернет за домашно ползване, сещаш ли се какво ще се случи с услугата? Ефирът е крайно ограничена преносна среда по отношение на капацитета, спрямо един оптичен кабел с няколко влакна, в които можеш на няколко дължини да прекараш сума ти гигабити, в които нямаш отражения, смущения, вариращ фадинг и какви ли не още фактори, които влошават параметрите на преноса. Ти реално искаш вместо да ти прекарат вода по водопровод, да ти пуснат от водопровода на улицата под налягане един фонтан и каквото падне на балкона - да го събираш в легени и така да го ползваш.

Сори за всички метафори, просто не мога да разбера подобно желание да се ползва по-некачествена услуга...
__________________
"Ihr, in dem Weisheitstempel eingeweihten Diener der grossen Göttin Osiris und Isis! - Mit reiner Seele erklär ich euch, dass unsre heutige Versammlung eine der wichtigsten unsrer Zeit ist."

Последно редактирано от slimi : 05-07-2023 на 23:19
Отговори с цитат
Следните потребители (2) благодарят на slimi за този полезен пост
boris.ivanov (06-07-2023), vasilstf (05-07-2023)