Виж само едно мнение
  #3  
Стар 10-06-2022
CITRON CITRON не е на линия
форумец-ветеран
 

Дата на присъединяване: Jun 2009
Местоположение: Sofia
Мнения: 1,026
Благодари: 102
Получил благодарност:
275 пъти в 224 поста
Сваляния: 176
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Rafaello Вижте мненията
Колеги, някой може ли да ми даде достоверна информация СИМ картата в задължителното аварийно алармено устройство на асаньора може ли да е предплатена или трябва да е специално за целта, с месечен абонамент?

Намирам стара информация при промяната на наредбата и вкарването на задължително такова устройство, която гласи:

"Телефоните, играещи ролята на аварийни алармени устройства, които трябва да бъдат монтирани до края на годината във всички асансьори в страната, ще работят със СИМ карти с ДОГОВОРИ към телекоми. Това съобщи за Агенция "Монитор" председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Александър Манолев.
"СИМ картите ще са СПЕЦИАЛНИ и ще позволяват обаждания само към 3 номера. Всички мобилни оператори вече предлагат подобни карти, а таксата е 3 лева на месец", поясни председателят."


Но това не е официалном, а новина.

В наредбата пише:

Ползвателите на асансьори, които нямат аварийно алармено устройство, трябва да осигурят асансьорът да има аварийно алармено устройство съгласно т. 5.14.3 от БДС ЕN 81-80: 2003, което да позволява двустранна разговорна връзка между кабината на асансьора и лицето, което извършва аварийно обслужване на асансьора съгласно чл. 9, ал. 1, т. 5 от НБЕТНА;

Този стандарт БДС ЕN 81-80: 2003 е сменен с по-нов. Но не мога да намеря някъде в него да се съдържа изискване за СИМ картата.
Плаща се всеки месец и е игра на поддържащата фирма, към таксата за асансьора.
__________________
C:> GOTO NEXT LEVEL
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на CITRON за този полезен пост :
Rafaello (21-06-2022)