Виж само едно мнение
  #4  
Стар 24-09-2021
angelvarna angelvarna не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Oct 2017
Мнения: 89
Благодари: 17
Получил благодарност:
37 пъти в 21 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Пратиха ми тази сутрин подробностите от новата фактура. Оказа се, че видите ли ми направили отстъпка с фактурата от миналия месец и сега един вид си я взимат обратно.
Около 23лв повече е начислената остъпка.
Защо? Защото тогава една част от приложените (забележете общо като брой - ОСЕМ) отстъпки са били за периода, за който ще ме таксуват при следващата фактура.
Звъннах да направят справка. И какво излезе:
Тъй като първоначално ми объркаха договора в офиса и за първите два месеца ми бяха надвзели 26лв, направихме корекция на договора през юни.
Затова при първата фактура след корекцията ми правят остъпка от 11лв. (а не 26лв).
После пък за август излиза че ми правят отстъпка от 173лв, но ми начисляват такса от 173лв и затова нищо не плащам.
И ето развръзката:
тъй като имало застъпване на два периода - между объркания договор и коригирания, въпреки, че началната дата на договора след корекцията не се променя, нито пък отчетния период - аз съм длъжен да възстановя част от направената отстъпка - т.е. тези 23лв с ДДС, които са ми надчислили с тази фактура.
И тъй като от април досега били изтекли промоционалните EON FULL месеци с 1лв такса - от които реално съм ползвал само 2. Вече дължа пълна такса от над 34лв за пакета и така се заформя крайната сума от 93.66лв.

Чудно!

Какъв е извода - ако от Виваком ви направят остъпка по договор, която е тип корекция - очаквайте, че може да си я търсят обратно цялата или поне част от нея през следващи отчетни периоди.
Отговори с цитат