Виж само едно мнение
  #4  
Стар 29-05-2010
Аватара на Жоржи
Жоржи Жоржи не е на линия
Слон
 

Дата на присъединяване: May 2010
Местоположение: Раднево
Мнения: 56
Благодари: 9
Получил благодарност:
12 пъти в 9 поста
Сваляния: 108
Ъплоуди: 2
По подразбиране

Започвам с греенето при ДМ800. Вентилатора ми започна да цвили и реших да го спра (не да го махна) - просто му извадих куплунга на захранването. Както се сещате, вентилаторчето е сложено върху някакво малко радиаторче. След изключването на вентилаторчето на пипане приемника изглеждаше добре, но като се събудих сутринта дисплеят не светеше и из къщата нямаше шеринг, явно беше прегрял... Да уточня пак, че става дума за Gemini 4.60 със SSL 72 и СИМ 2.01.

Префлашнах дрийма с Gemini-5.0-OE1.6-dm800-SSL70_TSv2.nfi. Май не виждам разлика в греенето (може би с новия софтуер греенето е с една идея по-слабо). Забравих да спомена, че и в двата случая грее тунера. Свалил съм капака, за да мога да проверявам с пипане. Вярно, че част от процесора е точно под тунера и причината може да е там, но не съм 100% сигурен. Апропо, имам една свободна поставка за охлаждане на лаптоп - като я сложа върху дрийма и я включа в USB-порта, тунера става като фризер. Ама и вентилатора на стойката, макар да е по-голям - бръмчи и ме дразни... Да спомена, че няма смисъл поставката да се слага отдолу - просто дънната платка на дрийма напълно компрометира охлаждането отдолу.

Въпросът ми към колегите с по-голям опит е: има ли наблюдения с коя версия на SSL ДМ800 е най-студен? Мисля, че подобна информация ще е полезна на всички.

Ако не получа отговор, през следващия уикенд ще се опитам да пробвам различни варианти както на софтуера, така и на секънд-стейджа, за да открия коя комбинация осигурява най-благоприятен температурен режим за ДМ800. Разбира се, ще оповестя резултатите незабавно (мисля, че много колеги по дрийм-съдба се мъчат от същите въпроси като мен).
__________________
Няма начин да няма начин...
Отговори с цитат