Виж само едно мнение
  #1  
Стар 26-05-2010
Аватара на Жоржи
Жоржи Жоржи не е на линия
Слон
 

Дата на присъединяване: May 2010
Местоположение: Раднево
Мнения: 56
Благодари: 9
Получил благодарност:
12 пъти в 9 поста
Сваляния: 108
Ъплоуди: 2
По подразбиране Въпроси за SecondStage

Здравейте! Вече на няколко места във форума споменавам, че съм новобранец с дриймовете, а като допълнение - не разбирам и от Линукс. Имам две китайски машини - DM800HD (СИМ 2.01) и DM500. До снощи машините работеха с оригиналния си софтуер. Обаче имаше буря, тока спря и на няколко пъти неуспешно се опитаха да го пуснат. След като най-после нещата се оправих и дриймовете започнаха да бутват, на DM800 се появи съобщение: "Hardware could not be verified". Иначе приемника си заработи, давайки шерване на другия дрийм, можеше да се ходи из менютата, но картина - не. Оказа се, че тунера ми го няма (nothing). Оригиналния ми софтуер беше Gemini 4.50 и реших да го подменя с gemini2-460-dm800-200912241409_8a8f8.nfi (SecondStage 72), свален от уплоуд-центъра. Появи ми се тунера и машинката тръгна като нова. Даже започна да грее по-малко (машината е с радиатор и вентилатор на процесора). Във връзка с описаното до тук възникнаха няколко въпроса:
  • Все още изучавам специфичната терминология за Дрийм. Това SSL, BL и т.н. ми трябваше време, за да ги разбера - с постоянно ровичкане из форума... Разбрах, че по новите версии на бут-лоадера значително намаляват греенето. Така обаче и не открих как мога да определя версията на SecondStage, с който текущо работи приемника - не успях да я открия в предоставеното инфо по различните екрани. Ясно е, че ще трябва да се прочете от някой файл или от неговото име от файловата система на приемника. Лошото е, че не знам какво да търся и къде да го намеря... Ще бъда благодарен, ако някой ме осветли по въпроса.
  • Някъде из форума бях прочел, че вентилаторът на DM800 може спокойно да се отстрани. Доколко вярна е тази информация? В момента приемника пече по-малко от преди и може да има резон в премахването на вентилатора. Още повече, че моят от време на време започва направо да цвили и трябва да почукам няколко пъти по приемника, за да забръмчи по-нормално...
  • Не съм наясно и до коя най-висока версия на SS мога да ползвам с DM800. Не ми е напълно ясно и как да сменя само SS, но да речем, че с това ще намеря начин да се оправя.
  • Трябва да решавам почти същите въпроси и за DM500, защото е с някаква олекотена версия на Gemini 4.20. Желанието ми е двата приемника да работят с горе-долу една и съща версия на софтуера.
  • Из ел.магазините съм виждал някакви преходници-предпазители - предпазителя се слага в контакта, а в него се включва приемника. Дали такъв предпазител би ме предпазил от снощната случка?
Предварително благодаря на всеки, който вземе отношение по въпросите.
Отговори с цитат