Виж само едно мнение
  #19  
Стар 24-10-2014
Чък Норис Чък Норис не е на линия
Модератор
 

Дата на присъединяване: Dec 2008
Местоположение: Пловдив
Мнения: 11,950
Благодари: 985
Получил благодарност:
7,327 пъти в 3,557 поста
Сваляния: 89
Ъплоуди: 24
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Стефо Вижте мненията
Ето
Преходни и Заключителни разпоредби

§ 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) Предприятията, които предоставят услугата "радио- и телевизионно разпространение" чрез кабелни и сателитни електронни съобщителни мрежи, разпространяват безвъзмездно в реално време националните и регионалните програми на Българската национална телевизия и Българското национално радио до преразглеждане на задълженията по реда на ал. 7.
Цитирай:
Първоначално написано от notwist Вижте мненията
Благодаря за извадката, явно за това става въпрос. Аз също прочетох закона. Никъде не видях да пише, че става въпрос само за БНТ1. Виждам обаче неяснота в тази точка - дали става въпрос за това, че операторите са длъжни да рзапространяват националните телевизии и радио, или че разпространението им трябва да е без доп. такси за абонатите, или и двете? От БНТ твърдят в репортажа, че са правили консултации с юристи и разпространението по закон е задължително. Да видим как ще интерпретират наредбата от КРС, как ще ми отговорят и дали изобщо ще отговорят.
Цитирай:
Първоначално написано от Стефо Вижте мненията
Понеже ме мързеше да прочета всички §-фи от ПЗР на ЗЕС това ми попадна като първа възможна точка и за това я копирах, ако на някой му се чете нека да каже дали е това или има и друг § от ПЗР на ЗЕС
Този текст няма нищо общо със задължението за излъчване на програмите, тука става на въпрос, че операторите илъчват безвъзмездно програмите, т.е. програмите трябва да са в най-евтиния пакет, без допълнително заплащане, а не, че трябва да излъчват задължително всички програми. Явно сами не си давате сметка до колко абсурдни ситуации би довело, ако всички оператори са задължени да излъчват всички програми на БНТ, май забравяте за регионалните програми, които БНТ се готвят да възстановят на своя мултиплекс, тогава сателитните оператори откъде ще търсят ресурс да пуснат всички регионални програми?
Отговори с цитат