Виж само едно мнение
  #22  
Стар 16-10-2014
детроник детроник не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Sep 2014
Мнения: 74
Благодари: 3
Получил благодарност:
37 пъти в 11 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от темил Вижте мненията
Днес намерих този преходник - жак-чинчове, но звука от там е отвратителен. На стария Самсунг дето бях изкарал звука от скарта беше много по-добър.Не знам струва ли си да търся optical to rca or analog audio converter. Ако е като този от слушалките или подобен няма смисъл, че трудно се намира / не съм проверил в нета/
Здравейте,
Ами нормално е от изхода за слушалки звука да е отвратителен, понеже никой тук не Ви е казал, че изхода за слушалки е "оборудван" с маломощен усилвател, вътре в телевизора, който сам по себе си добавя шум в изходния сигнал. Ако слушате на слушалки отношението полезен сигнал/шум е незабележимо, но когато вкарате този шум в усилвателя на уредбата Ви, той отново се усилва и става "по-забележим". Добавяме и факта, че ако контролирате силата на звука от телевизора, след дадено ниво усилвателя ще започне да "изкривява" сигнала. Разликата между сигнала от скарт и този от изхода за слушалки е именно това - липсата на усилвател при скарт-а, затова там сигнала не се контролира като "сила" и е лишен от шума добавен от усливателя за слушалки. Тук разбира се, човекът не говори за Hi End качество, а иска, както е казал да извлече максимума от техниката с която разполага. Аз поразгледах описанието на този телевизор и видях, че има скарт. Странно е че на някои места пише, че е само вход, а на други просто че е наличен скарт. Мислите ли, че ако има сложен скарт той може да е само входове? Нека каже някой който е пробвал. Аз лично бих пробвал с един кабел скарт към чинчове, за да съм сигурен. Ако можете вземете от някой такъв кабел и опитайте. Кабела трябва да има 6 чинча - 3 за входове и 3 за изходи.
Ако продължите да ползвате изхода за слушалки, нагласете нивото на звука от телевизора, така че усилвателя Ви да не "криви" звука и регулирайте силата на звука от аудио уредбата. Според мен така ще постигнете най-добър ефект.
Отговори с цитат