Виж само едно мнение
  #4  
Стар 25-02-2013
Аватара на moreg
moreg moreg е на линия
Сат фен
 

Дата на присъединяване: Sep 2008
Местоположение: София
Мнения: 1,786
Благодари: 503
Получил благодарност:
424 пъти в 287 поста
Сваляния: 102
Ъплоуди: 3
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Huligan4o Вижте мненията
IP-тата са реални, статични. В началото даваха само модеми Моторола
доксис 2, с един изход RJ45, без WIFI. В този случай можеше да се възползваш напълно от реалното статично айпи. След това започнаха да предлагат пак Мотороли, Доксис 2,само че с WIFI, четири порта RJ45, както и два RJ11, понеже предлагат и телефон. При това положение, обаче, няма зададено пренасочване на портове към вътршно IP, и по този начин не можеш пълноценно да си ползваш реалния статичен адрес. Последните модеми, който предлагат, са някакви CBN, които пак са 4 RJ45, 2 RJ11, само че са Доксис 3 /понеже го пуснаха Доксис 3/ и WIFI n-стандарт. От първите два модема съм имал, третия, CBN, най-вероятно пак няма зададено пренасочване на портове. Не можеш да пипаш нищо по настройките на модемите - сменени са им default паролите. Няма проблем да си закачиш твой рутер след техния модем. Имат и ограничение по мак адрес.
Много странен доставчик са, опитвал съм да хвана unsecured wi-fi от кабел сат запад и нестава хем ми показва, че има 3 чертички сила на сигнала на лаптопа, мисля си че освен собственика на този "модем'' май друг неможе да се закачи към този wi-fi към кабел сат
Може и да се заблуждавам но с такова впечатление съм останал. Другото, което е интересно, защо не ти дават собствен рутер да си сложиш а задължително ти набутват техния модем, пък след него може вече рутер..... това е някакъв абсурд Това ограничение по мак адрес, за което споменаваш колега да не би то да спира нещо закачането по wi-fi ? Също ме интересува може ли да си пуснеш шер с този интернет тоест да си отвориш порт и да приемаш и даваш навън?
__________________
DM 920 UHD, DM 500 HD
Отговори с цитат