Виж само едно мнение
  #1  
Стар 21-12-2011
Аватара на ТИНТИН
ТИНТИН ТИНТИН не е на линия
Модератор
 

Дата на присъединяване: Mar 2009
Мнения: 4,148
Благодари: 362
Получил благодарност:
2,431 пъти в 1,521 поста
Сваляния: 71
Ъплоуди: 0
По подразбиране Арестувани са двама души, качили LOVE.NET в торентите

Заловените може да получат до 5 години затвор, ако бъдат признати за виновни в пиратство






Главна Дирекция "Борба с Организираната Престъпност" (ГДБОП) е заловила двама души, които незаконното са качвали българския филм LOVE.NET в сайтовете arenabg.com и vbox7.com. Ако бъдат признати за виновни, извършителите могат да получат до пет години затвор, съобщиха от продуцента на филма Miramar film.

След съвместните усилия на Отдела за борба с организираната престъпност и програмистите на сайта www.netcinema.bg, са били разкрити и арестувани лицата, които се крият зад профилите raikonen07 и misha_kiss. С помоща на специалния код, заложен в сайта, идентификацията на нарушителите е изключително лесна.

През ноември тази година филмът бе предложен за легално гледане в сайта www.netcinema.bg по идея на продуцентите на лентата Miramar film. Правото да изтеглиш и гледаш легално Love.net в рамките на 12 часа, струваше на потребителите 2,40 лв. с ДДС. Въпреки това той "изтече" и в торентите, където свалянето на филми е безплатно.

Арестите дават надежда, че кражбата на българско кино може да бъде спряна, коментират от Miramar film. Инвестицията във филма бе 1.972 млн. лв. LOVE.NET бе първия български филм, който имаше онлайн дистрибуция.

capital.bg
__________________
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis M. Ritchie</pre>
Отговори с цитат